Acupunctuur Fibromyalgie | Rotterdam Rijnmond

Gratis intakegesprek | Online Boeken

Acupunctuur en fibromyalgie

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat acupunctuur een regulerende werking heeft op de aanmaak van lichaamseigen stoffen. Door het lichaam te stimuleren en de balans te herstellen, kan ik de klachten meestal verminderen.

Fibromyalgie acupunctuur

Fibromyalgie betekent letterlijk pijn in bindweefsel en spieren. Fibromyalgie wordt ook wel weke-delen-reuma genoemd. Het komt bij ongeveer twee op de honderd volwassenen voor.

Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom bestaande uit algemene spierpijn en spierstijfheid, gepaard gaand met (soms extreme) vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijnen, angsten, depressies, allergieën, concentratie- en geheugenstoornissen, verhoogde temperatuur en darmklachten. Anders dan bij reuma worden er bij fibromyalgie meestal geen ontstekingen gevonden.

Deze aandoening komt voornamelijk voor bij vrouwen in de leeftijdscategorie van 20 tot 60 jaar.
Er is nog steeds geen wetenschappelijke oorzaak gevonden voor fibromyalgie. De patiënt ziet er vaak gezond uit met normale uitslagen bij bloedonderzoek. Hierdoor kan er veel onbegrip zijn vanuit de omgeving. Ontkenning van dit ziektebeeld door huisarts, specialist, bedrijfsarts, werkgever en niet in de laatste plaats de eigen omgeving, kan veel stress en verdriet veroorzaken. Ik zie dan ook vaak mensen in mijn praktijk die zich niet begrepen voelen en geen erkenning krijgen voor hun klachten.

Het blijkt echter dat mensen met fibromyalgie niet of zeer slecht in staat zijn om in het diepe slaapstadium (de deltaslaap) te komen.   Groeihormonen zijn essentiële stoffen die nodig zijn voor herstel . Groeihormonen komen tijdens de deltaslaap vrij en herstellen en bevorderen de groei van weefsels. Omdat mensen met fibromyalgie de deltaslaap niet of nauwelijks ervaren, hebben zij een laag groeihormoongehalte. Dit resulteert in een onvermogen van het lichaam om te herstellen. De constante gespannenheid van de spieren in combinatie met het onvermogen om in de diepe herstellende slaap te geraken, zijn er de oorzaak van dat de fibromyalgie niet alleen hevige pijnen veroorzaakt, maar ook algehele uitputting en hoofdpijn.

Helpt acupunctuur bij fibromyalgie?

In de praktijk blijkt dat het heel goed mogelijk is de symptomen van fibromyalgie te behandelen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat acupunctuur een regulerende werking heeft op de aanmaak van lichaamseigen stoffen. Door het lichaam te stimuleren en de balans te herstellen, kan ik de klachten meestal verminderen.

Daarnaast heeft acupunctuur een bewezen pijnstillend effect, waardoor pijnklachten sterk kunnen afnemen en in sommige gevallen zelfs helemaal verdwijnen.

Het effect bij mensen met fibromyalgie is wisselend. Bij sommigen neemt de vermoeidheid af, bij anderen wordt de pijn minder. Gezien de ernst van het probleem kunnen we bij fibromyalgie vaak pas na 10 behandelingen beoordelen wat het effect op je lichaam is. De tijd tussen de behandelingen varieert van 1 tot 2 weken. Zodoende weet je pas na enkele maanden of acupunctuur het voor u gewenste resultaat heeft. Het is belangrijk dat je je realiseert dat acupunctuur de fibromyalgie niet kan genezen, maar in veel gevallen wel de klachten kan verlichten.

fibromyalgie acupunctuur? en wil je en afspraak maken? Neem dan contact op met Acupunctuur Rijnmond voor acupunctuur Rotterdam en acupunctuur Capelle aan den IJssel

Over Acupunctuur

In de Chinese geneeskunde draait alles om evenwicht. Gezondheid is evenwicht volgens de Chinezen. In onze westerse maatschappij is het vaak een hele klus om je evenwicht te bewaren. We worden overladen met prikkels, we hebben steeds minder tijd en we komen alsmaar verder van onszelf en de natuur af te staan. Bij ziekte is er een verstoring van evenwicht en is er sprake van een disbalans tussen energetische stromen in ons lichaam.

In mijn praktijk voor acupunctuur in Rotterdam en Capelle aan den den IJssel zal ik door selectie van een aantal acupunctuurpunten het evenwicht herstellen waardoor ziekten zonder bijwerkingen kunnen worden bestreden. 

Praktijkadres Rotterdam

A -Kleiweg 206 B
3051 SL Rotterdam

Openingstijden Rotterdam

di 10:00 - 16:00 uur
wo 15:00 - 20:00 uur
do 10:00 - 15:00 uur

Praktijkadres Capelle a/d IJssel

A - Filosofentuin 58
2908 XB Capelle a/d IJssel

Openingstijden Capelle a/d IJssel

vr 10:00 - 16:00 uur


Telefonisch & E-mail

T -  06 832 538 38
T -  010 227 14 02
E -  info@acupunctuurrijnmond.nl

Acupunctuur Fibromyalgie | Rotterdam Rijnmond
Dit is een website van Smyler Web || Beheerder.