Acupunctuur Rijnmond | acupunctuur migraine, migraine acupunctuur

Gratis intakegesprek | Online Boeken

Acupunctuur en Migraine

Hoofdpijn en migraine  is een zeer goede indicatie voor acupunctuur. 
Niet alleen de symptomen kunnen worden aangepakt,maar ook op de oorzaak kan acupunctuur een goede invloed uitoefenen.

Acupunctuur Migraine

Hoofdpijn komt vaak voor, je kunt er erg veel last van hebben. Sommige mensen hebben zoveel klachten, dat ze lijden aan slapeloosheid of zich zelfs ziek moeten melden. Hoofdpijn kan het dagelijkse leven ernstig beperken. Maar ook als je in mindere mate maar toch regelmatig last heeft van hoofdpijn, kan acupunctuur leiden tot vermindering van de klachten of deze zelfs compleet verhelpen.

Migraine Acupunctuur

Hoofdpijn uit zich in verschillende vormen, pijn aan het voorhoofd, achter de ogen, boven op het hoofd, aan de zijkant of aan de schedelrand. De hoofdpijn kan altijd op dezelfde plaats optreden, of zich van de ene plek naar de andere verplaatsen. Ook de soort pijn is bij iedereen verschillend. Sommige mensen klagen over een licht zeurende pijn in het hoofd, andere hebben het gevoel dat hun hoofd uit elkaar barst. Hoofdpijn kan acuut opkomen of zich langzaam kenbaar maken. Er zijn dus vele soorten hoofdpijn. De meest voorkomende vormen die ik behandel  zijn spanningshoofdpijn en migraine.  

Acupunctuur Migraine

Hoofdpijnklachten kunnen veel oorzaken hebben. Ik zal je vragen of u al met je klachten bij de huisarts, de tandarts of een specialist bent geweest. Klachten als oor- of neusholteontsteking, een kaakholteontsteking of verhoogde bloeddruk gaan immers vaak met hoofdpijn gepaard. Van belang is ook of er sprake is van hoofdpijn als gevolg van een ongeval of een ernstige aandoening. Je begrijpt dat dit belangrijke informatie vooraf is, om tot een succesvolle behandeling te komen.

Bij spanningshoofdpijn zijn de spieren van de schouders en de nek gespannen. Het bloed en de energie die de schedel voeden worden hierdoor plaatselijk geblokkeerd. Het gevolg is het ervaren van hoofdpijn. 
Dit is vaak een zeurende pijn die een paar dagen tot enkele weken kan aanhouden.
Bij migraine treedt meestal een eenzijdige, bonkende en/of stekende hoofdpijn op die enkele uren tot enkele dagen kan aanhouden. Een aanval van migraine leidt vaak tot misselijkheid, soms tot overgeven toe. 

Acupunctuur Migraine

In veel gevallen kan ik de hoofdpijn effectief bestrijden. Zeker omdat bij acupunctuur gekeken wordt naar het totale functioneren van het lichaam voor het vinden van de oorzaak van de klacht. Gemiddeld zijn er vijf tot zes behandelingen nodig om te kunnen beoordelen of de behandeling in jouw geval effectief is. Sommige mensen verlaten de praktijk al volledig klachtenvrij na een aantal behandelingen . Anderen komen vaker terug. Het resultaat is geheel afhankelijk van het type hoofdpijn en de bijkomende factoren die voor iedere patiënt verschillend zijn.

Migraine acupunctuur

Migraine is een klacht die ik dagelijks behandel en over het algemeen met goed resultaat. Ik kan uiteraard geen garantie geven maar de kans dat de klachten zullen verminderen of zelfs geheel zullen verdwijnen is groot.

Vanuit de acupunctuur wordt migraine benaderd als ‘stijgende energie’ en hitte.

Deze stijgende energie ontstaat vanuit een te kort van bepaalde energieen . Met name een tekort aan Yin energie kan leiden tot migraine. 


De leegte is naar westerse maatstaven te vertalen in de verschijnselen die men vaak heeft vóór de daadwerkelijke migraine, als tintelingen rond de mond, lichtflitsen en een flauwtegevoel. Deze leegte wordt gezien als de oorzaak van de migraine.Vanuit deze leegte gaat de energie vervolgens stijgen, waardoor er een ‘volte’ ontstaat.
Bij deze volte treden symptomen op als de bonkende hoofdpijn, rode gelaatskleur, slecht kunnen verdragen van licht e.d.In de bloedvaten treedt een zelfde proces op. Eerst is er een vernauwing van de bloedvaten.
Vervolgens treedt er een verwijding van de bloedvaten op. Het laatste vindt voornamelijk plaats in de bloedvaten bij het hoofd en veroorzaakt onder andere de bonkende hoofdpijn.
Dit is het moment waarop er vaak bloedvaat  vernauwende medicijnen als immigran worden ingenomen.Naast het prikken van zeer kleine naaldjes op specifieke acupunctuurpunten zullen we ook naar de voeding kijken. Vaak is het zinvol om yin voedende producten te eten of wat extra voedingssupplementen te gebruiken.

De behandeling is gericht de leegte niet te laten ontstaan met als gevolg ook de stijgende energie te voorkomen.

Vaak is binnen 5 behandelingen een effect merkbaar.

 

Over Acupunctuur

In de Chinese geneeskunde draait alles om evenwicht. Gezondheid is evenwicht volgens de Chinezen. In onze westerse maatschappij is het vaak een hele klus om je evenwicht te bewaren. We worden overladen met prikkels, we hebben steeds minder tijd en we komen alsmaar verder van onszelf en de natuur af te staan. Bij ziekte is er een verstoring van evenwicht en is er sprake van een disbalans tussen energetische stromen in ons lichaam.

In mijn praktijk voor acupunctuur in Rotterdam en Capelle aan den den IJssel zal ik door selectie van een aantal acupunctuurpunten het evenwicht herstellen waardoor ziekten zonder bijwerkingen kunnen worden bestreden. 

Praktijkadres Rotterdam

A -Kleiweg 206 B
3051 SL Rotterdam

Openingstijden Rotterdam

di 10:00 - 16:00 uur
wo 15:00 - 20:00 uur
do 10:00 - 15:00 uur

Praktijkadres Capelle a/d IJssel

A - Filosofentuin 58
2908 XB Capelle a/d IJssel

Openingstijden Capelle a/d IJssel

vr 10:00 - 16:00 uur


Telefonisch & E-mail

T -  06 832 538 38
T -  010 227 14 02
E -  info@acupunctuurrijnmond.nl

Acupunctuur Rijnmond | acupunctuur migraine, migraine acupunctuur
Dit is een website van Smyler Web || Beheerder.