Acupunctuur Rijnmond | acupunctuur overgang, acupunctuur overgangsklachten

Gratis intakegesprek | Online Boeken

Acupunctuur en de overgang

De overgang kan op verschillende manieren het lichaam verstoren. Acupunctuur kan je helpen je lichaam weer in balans te brengen.

Acupunctuur Overgang 

De overgang, ofwel menopauze, is vroeg of laat een onderdeel van het leven van de meeste vrouwen. De overgang kan gepaard gaan met een diversiteit aan lichamelijk of mentale klachten. Deze worden veroorzaakt door de hormonale veranderingen in het lichaam. De ‘klachten’ horen er min of meer bij. Soms echter, kunnen deze klachten zo hevig zijn dat ze het dagelijks leven van iemand dusdanig kunnen beïnvloeden dat zij niet normaal meer kan functioneren. In dat geval kan acupunctuur uitkomst bieden.
 
 Acupunctuur tijdens de overgang werkt vaak zeer effectief 

Acupunctuur Overgang

Bij overgangsklachten is er meestal sprake van een combinatie van klachten die met name voorkomen bij vrouwen tussen de 45 en 55 jaar. De meest voorkomende klachten zijn: opvliegers, nacht zweten, slecht slapen, onrustig en gejaagd gevoel,vermoeidheid en stemmingswisselingen.

Naast de lichamelijke veranderingen die in deze fase optreden, zien we vaak dat er ook op sociaal gebied veranderingen optreden. Dat wil zeggen dat de meeste materiële zaken en concrete dingen, zoals werk, financiën, opvoeding van kinderen en wonen vaak wel geregeld zijn, maar ook dat de tijd van grote vooruitgang op dat gebied voorbij is. Het is de tijd waarin het lichaam minder soepel wordt en van uiterlijk verandert. Het is een tijd waarin je de balans gaat opmaken, en waarin innerlijke zaken meer aandacht gaan vragen. Deze overgang is voor veel mensen lastig. Acupunctuur kan tijdens de overgang zorgen dat u weer in balans komt.

Oosters gezien verliezen we tijdens het ouder worden nier energie en dan met name de nier yin energie.
Yin energie staat bijvoorbeeld voor donker, de nacht, rust, kou en ontspanning.  Wanneer we te weinig yin energie hebben wordt de yang energie dominant. Yang energie staat onder andere voor activiteit, beweging, en warmte. Door het tekort aan yin energie kun je dus last krijgen van warmte, opvliegers, onrust slecht slapen enzovoort.  Yin energie kunnen we versterken door het plaatsen van naaldjes . Tevens zullen we aandacht besteden aan Yin versterkende voedingsmiddelen ,voedingssupplementen en kruiden.   

 

Acupunctuur Overgangsklachten

De overgang kan dus op verschillende manieren het lichaam verstoren. Acupunctuur kan je helpen je lichaam weer in balans te brengen.

Mijn ervaring is dat de meeste vrouwen merken dat hun overgangsklachten binnen een aantal behandelingen zowel in ernst als in frequentie afnemen.
Na ongeveer 4 à 5 behandelingen kunnen we evalueren of je baat hebt bij de behandelingen en of de frequentie van de behandelingen aangepast moet worden.

Overgang en overgangsklachten ? neem dan contact op met acupunctuur Rijnmond.
Voor acupunctuur Rotterdam en acupunctuur Capelle aan den IJssel.  

 

 

Over Acupunctuur

In de Chinese geneeskunde draait alles om evenwicht. Gezondheid is evenwicht volgens de Chinezen. In onze westerse maatschappij is het vaak een hele klus om je evenwicht te bewaren. We worden overladen met prikkels, we hebben steeds minder tijd en we komen alsmaar verder van onszelf en de natuur af te staan. Bij ziekte is er een verstoring van evenwicht en is er sprake van een disbalans tussen energetische stromen in ons lichaam.

In mijn praktijk voor acupunctuur in Rotterdam en Capelle aan den den IJssel zal ik door selectie van een aantal acupunctuurpunten het evenwicht herstellen waardoor ziekten zonder bijwerkingen kunnen worden bestreden. 

Praktijkadres Rotterdam

A -Kleiweg 206 B
3051 SL Rotterdam

Openingstijden Rotterdam

di 10:00 - 16:00 uur
wo 15:00 - 20:00 uur
do 10:00 - 15:00 uur

Praktijkadres Capelle a/d IJssel

A - Filosofentuin 58
2908 XB Capelle a/d IJssel

Openingstijden Capelle a/d IJssel

vr 10:00 - 16:00 uur


Telefonisch & E-mail

T -  06 832 538 38
T -  010 227 14 02
E -  info@acupunctuurrijnmond.nl

Acupunctuur Rijnmond | acupunctuur overgang, acupunctuur overgangsklachten
Dit is een website van Smyler Web || Beheerder.