Acupunctuur stoppen met roken | Acupunctuur Rijnmond

Gratis intakegesprek | Online Boeken

Acupunctuur voor stoppen met roken

Met acupunctuur kunnen de ontwenningsverschijnselen na het stoppen met roken worden verminderd. Deze verschijnselen treden op doordat het lichaam verslaafd is geraakt aan nicotine. Dit leidt tot een zowel geestelijke als lichamelijke afhankelijkheid van deze stof.

Acupunctuur stoppen met roken

Stoppen met roken is voor veel mensen een moeilijk maar zeer belangrijk besluit. Iedereen weet hoe lastig het kan zijn vast te houden aan dit besluit, acupunctuur kan je hierbij ondersteuning bieden.

In de literatuur worden verschillende cijfers vermeld met betrekking tot het succes van de anti-rookbehandeling met acupunctuur. Gemiddeld ligt de kans van slagen tussen de 50 en 70%. Deze kans is dus vele malen groter dan wanneer u stopt zonder hulp.

Zeer belangrijk is dat je ook zelf daadwerkelijk wilt stoppen. Acupunctuur neemt uiteraard niet je motivatie en doorzettingsvermogen over. Acupunctuur  maakt het wel makkelijker. 

Stoppen met roken acupunctuur.

Dat roken slecht is voor uw gezondheid hoeven we u niet meer te vertellen. De meeste rokers willen er dan ook graag mee stoppen .Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan.  Als u stopt met roken kunt u last krijgen van sterke ontwenningsverschijnselen. Dit maakt het stoppen met roken dan ook zo moeilijk. 
Behalve de lichamelijke ontwenningsverschijnselen heeft u ook te maken met geestelijke afhankelijkheid.

De lichamelijke ontwenningsverschijnselen beginnen meestal met een onbehagelijk gevoel dat kan leiden tot irritatie, hoofdpijn, slapeloosheid, onrust, eet aanvallen en zelfs depressies.

Als u stopt met roken is het lichaam na een paar weken aan de nieuwe situatie gewend en zullen de ontwenningsverschijnselen verminderen.  Maar juist de eerste weken zijn meestal het moeilijkst en hier kan acupunctuur ondersteuning bij bieden.

Wat kan acupunctuur doen ?

De acupuncturist is uw bondgenoot bij het stoppen met roken.  Door een acupunctuur behandeling zullen de ontwenningsverschijnselen minder heftig zijn zodat de eerste weken een stuk makkelijker worden. Soms verdwijnen de ontwenningsverschijnselen al naar een paar dagen helemaal.
Voor een blijvend resultaat blijft uw motivatie echter het belangrijkste. De acupunctuur behandeling richt zich dan ook zowel op de lichamelijke als de geestelijke aspecten. 

Stoppen met roken door middel van acupunctuur is geen lang traject . Over het algemeen zijn 2 a 3 behandelingen al voldoende.  Ik maak gebruik van acupunctuur punten op het lichaam maar zal ook 2 kleine verblijfsnaaldjes in het oor plaatsten.  Ik maak gebruik van zeer kleine naaldjes zodat de behandeling vrijwel pijnloos zal zijn.

Het is overigens aan te raden op de dag dat u start met de eerste behandeling te stoppen met roken. 

Acupunctuur is een veilige methode om op een natuurlijke manier van het roken af te komen. 

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken neem dan gerust contact op 

 

 

 

 

 

 

Over Acupunctuur

In de Chinese geneeskunde draait alles om evenwicht. Gezondheid is evenwicht volgens de Chinezen. In onze westerse maatschappij is het vaak een hele klus om je evenwicht te bewaren. We worden overladen met prikkels, we hebben steeds minder tijd en we komen alsmaar verder van onszelf en de natuur af te staan. Bij ziekte is er een verstoring van evenwicht en is er sprake van een disbalans tussen energetische stromen in ons lichaam.

In mijn praktijk voor acupunctuur in Rotterdam en Capelle aan den den IJssel zal ik door selectie van een aantal acupunctuurpunten het evenwicht herstellen waardoor ziekten zonder bijwerkingen kunnen worden bestreden. 

Praktijkadres Rotterdam

A -Kleiweg 206 B
3051 SL Rotterdam

Openingstijden Rotterdam

di 10:00 - 16:00 uur
wo 15:00 - 20:00 uur
do 10:00 - 15:00 uur

Praktijkadres Capelle a/d IJssel

A - Filosofentuin 58
2908 XB Capelle a/d IJssel

Openingstijden Capelle a/d IJssel

vr 10:00 - 16:00 uur


Telefonisch & E-mail

T -  06 832 538 38
T -  010 227 14 02
E -  info@acupunctuurrijnmond.nl

Acupunctuur stoppen met roken | Acupunctuur Rijnmond
Dit is een website van Smyler Web || Beheerder.