Acupunctuur helpt bij afvallen | Rotterdam Rijnmond

Gratis intakegesprek | Online Boeken

Acupunctuur bij afvallen

Overgewicht kan op diverse manieren zijn ontstaan, maar betekent in de acupunctuur altijd een verstoring van de balans in je lichaam. Deze verstoring kan op verschillende plaatsen in het lichaam tot uiting komen.

Afvallen acupunctuur

In Nederland neemt het aantal mensen met overgewicht nog ieder jaar toe. Ruim dertig procent van alle Nederlanders is inmiddels te zwaar. Als je bij deze groep mensen hoort, is het verstandig om af te vallen. 
Maar hoe?  Veel mensen nemen te strenge maatregelen, die ze niet kunnen volhouden. En niet alle methoden om af te vallen zijn even gezond…

Overgewicht is niet gezond en kan diverse ziekten veroorzaken . U kunt hierbij denken aan hart en vaatziekten, diabetes mellitus en bijvoorbeeld gewichtsklachten. 

Acupunctuur kan helpen om op een gezonde en verantwoorde manier af te vallen en je levensstijl indien nodig aan te passen.

Acupunctuur en afvallen

Overgewicht kan op diverse manieren zijn ontstaan, maar betekent in de acupunctuur altijd een verstoring van de balans in je lichaam. Deze verstoring kan op verschillende plaatsen in het lichaam tot uiting komen. Om er achter te komen waar in jouw geval het probleem door veroorzaakt wordt, kan je vragen verwachten over je eetlust, eetpatroon, ontlasting, eerdere afslankpogingen, weerstand, beweegpatroon en je algemene welzijn.

Een probleem bij het afvallen is vaak een sterk wisselende bloedsuikerspiegel. Als je bloedsuiker daalt, gaat je lichaam schreeuwen om voedsel en met name om zoet voedsel. Dan stijgt de bloedsuikerspiegel weer snel en voel je je weer goed. Maar even daarna voel je je weer slap, trillerig en geïrriteerd en moet je weer iets eten.  Door het toepassen van acupunctuur kan de bloedspiegel stabieler blijven waardoor je minder behoefte aan eten krijgt. Ook zal je merken dat je meer energie krijgt.

Een wisselende bloedsuiker wordt meestal toegeschreven aan een zwak werkende milt. Deze moet zorgen voor de spijsvertering en het verwerken van voeding tot energie. De milt werkt nauw samen met de maag die vaak gaat overwerken als de miltwerking zwak is. Een te sterk werkende maag kan echter weer grote honger veroorzaken en zie daar, de vicieuze cirkel is ontstaan.

Degene die al heel weinig eten en toch niet afvallen, hebben naast een zwakke miltfunctie ook een zwakke nierenergie. Als de nierenergie zwak is, wordt er te weinig energie verbrand waardoor iemand een te lage stofwisseling heeft en te weinig vet verbrandt.  

De behandeling verschilt per individu. Om te beginnen kom je 1 x per 2 weken voor een behandeling.

Na enkele weken kunnen we beoordelen hoe de behandelingen aanslaan en neemt de frequentie over het algemeen sterk af. Naast de acupunctuurbehandeling kan je ook enkele adviezen betreffende je levensstijl en/of voedingspatroon verwachten.

Naast het zetten van de naaldjes werk ik dus met voedingsadviezen.  Dit doe ik aan de hand van 10 leefregels die ook wel de 10 geboden genoemd worden. Dit is absoluut geen dieet maar zijn richtlijnen om gezond te eten. 
De combinatie van de naaldjes en de 10 leefregels zullen er voor zorgen dat u gaat afvallen 

Uiteraard is acupunctuur geen wondermiddel om af te vallen en moet je het uiteindelijk zelf doen. Acupunctuur bied je hierbij ondersteuning door het hongergevoel te verminderen en je stofwisseling en vetverbranding te stimuleren. je valt hierdoor niet extreem snel, maar wel gestaag af met een grote kans op een blijvend resultaat.

Mijn ervaring is dat de duur van de totale behandeling sterk afhankelijk is van het aantal kilo’s dat je kwijt wilt. Als je je doel hebt bereikt, wordt er in overleg besloten of we de behandelingen staken of continueren om de spijsvertering te blijven reguleren.

Wilt je afvallen met behulp van acupunctuur? 


Afvallen met acupunctuur. Bel dan voor een afspraak met Acupunctuur Rijnmond

Over Acupunctuur

In de Chinese geneeskunde draait alles om evenwicht. Gezondheid is evenwicht volgens de Chinezen. In onze westerse maatschappij is het vaak een hele klus om je evenwicht te bewaren. We worden overladen met prikkels, we hebben steeds minder tijd en we komen alsmaar verder van onszelf en de natuur af te staan. Bij ziekte is er een verstoring van evenwicht en is er sprake van een disbalans tussen energetische stromen in ons lichaam.

In mijn praktijk voor acupunctuur in Rotterdam en Capelle aan den den IJssel zal ik door selectie van een aantal acupunctuurpunten het evenwicht herstellen waardoor ziekten zonder bijwerkingen kunnen worden bestreden. 

Praktijkadres Rotterdam

A -Kleiweg 206 B
3051 SL Rotterdam

Openingstijden Rotterdam

di 10:00 - 16:00 uur
wo 15:00 - 20:00 uur
do 10:00 - 15:00 uur

Praktijkadres Capelle a/d IJssel

A - Filosofentuin 58
2908 XB Capelle a/d IJssel

Openingstijden Capelle a/d IJssel

vr 10:00 - 16:00 uur


Telefonisch & E-mail

T -  06 832 538 38
T -  010 227 14 02
E -  info@acupunctuurrijnmond.nl

Acupunctuur helpt bij afvallen | Rotterdam Rijnmond
Dit is een website van Smyler Web || Beheerder.