Acupunctuur Allergie en hooikoorts | Rotterdam Rijnmond

Gratis intakegesprek | Online Boeken

Acupunctuur voor allergieën en hooikoorts

De behandeling van allergie met acupunctuur is, naast het onderdrukken van de effecten van de allergie (symptoombestrijding), uiteindelijk gericht op het versterken van het lichaam.

Acupunctuur allergieën en hooikoorts

Allergieën behoren tot de meest voorkomende kwalen en kunnen worden veroorzaakt door een groot aantal stoffen.

Allergenen zijn de stoffen die in staat zijn bij bepaalde mensen een allergische reactie op te wekken. Er zijn vele duizenden allergenen bekend. De meest voorkomende allergenen zijn:

  • luchtwegallergenen zoals bijvoorbeeld huisstofmijt, stuifmeel van bomen en planten en huidschilfers van huisdieren
  • voedingsmiddelen zoals bijvoorbeeld koemelk, pinda’s, ei en noten
  • geneesmiddelen, onder andere penicilline
  • insectengif, bijvoorbeeld van bijen en wespen
  • allergenen die contact maken met de huid zoals bijvoorbeeld metalen, rubber en conserveringsmiddelen

Een allergie kan zich uiten met klachten in :

De luchtwegen

Stuifmeel, huidschilfers van huisdieren en huisstofmijten kunnen allemaal een allergische reactie in de luchtwegen veroorzaken. Milde maar soms al zeer vervelende klachten zijn de loopneus, jeukende ogen en niezen. In ernstiger gevallen kan ook forse benauwdheid ontstaan: allergisch astma.

De bekendste luchtwegallergie is hooikoorts wat in feite een allergie voor stuifmeel (pollen) van planten en bomen is. De meeste hooikoortspatiënten hebben klachten tijdens de bloeiperiode van grassen. Sommige beginnen vroeger in het jaar (al in maart), als de bomen gaan bloesemen. Vooral bij warm en droog weer zweven er veel pollen in de lucht. Die komen in aanraking met het neusslijmvlies en de oogslijmvliezen, waardoor de allergische reactie optreedt.

Het spijsverteringskanaal

Als je voedingsmiddelen eet waar je allergisch voor bent, kan dit in het spijsverteringskanaal voor problemen zorgen. Prikkelende sensaties in de mond en in ernstiger gevallen ook zwelling van de tong en het strottenhoofd. Verderop in het spijsverteringskanaal, in de darmen, kan diarree een uiting zijn van allergie voor voedingsmiddelen. Soms is maar een zeer kleine hoeveelheid van het allergeen nodig om een reactie op te wekken.

De huidEczeem is vaak een allergische ontstekingsreactie van de huid. Eczeem komt bij ongeveer 15 van de 1000 mensen in alle leeftijdsklassen voor. Het kan vanaf de geboorte aanwezig zijn, maar ook op latere leeftijd ontstaan.

Klachten en symptomen:
De huid vertoont rode plekken, bultjes, blaasjes of schilfers. Mensen met eczeem klagen bovendien vaak over vrij ernstige jeuk.  Astma, hooikoorts en emotionele stress kunnen vaak met eczeem gepaard gaan.

De twee meest voorkomende vormen van eczeem zijn :

Atopisch of constitutioneel eczeem
Deze vorm van eczeem wordt erfelijk bepaald en komt voornamelijk voor bij kinderen. De begrenzing van het aangedane gebied is meestal onduidelijk. Jeuk is de belangrijkste klacht. Is deze vorm van eczeem chronisch dan kan de huid ruw of grof worden.

Contacteczeem
Deze vorm van eczeem wordt veroorzaakt door overgevoeligheid voor een bepaalde stof zoals nikkel, chroom, rubber, zeep, cosmetica of (af)wasmiddelen. Contacteczeem kan van het ene op het andere moment ontstaan.


Helpt acupunctuur en wanneer start ik hiermee ?

Het lijkt voor de hand liggend om wanneer je klachten hebt langs te komen in de gevoelige periode om zodoende de symptomen te verminderen. 
Het is bijvoorbeeld bij hooikoorts echter juist belangrijk om al in de herfst- of winterperiode te starten, om zo de algemene weerstand te verhogen.
Zit je echter midden in een allergische reactie dan is het zeker raadzaam om contact op te nemen en kunnen we ons in eerste instantie richten op het verminderen van de symptomen. Echter, ook bij allergie geldt dus: voorkomen is beter dan genezen.

Helpt acupunctuur mij van mijn allergie af?

De behandeling van allergie met acupunctuur is, naast het onderdrukken van de effecten van de allergie (symptoombestrijding), uiteindelijk gericht op het versterken van het lichaam. Op deze manier probeer ik ook op de langere termijn blijvend resultaat te boeken.

Het lichaam in balans brengen met acupunctuur kan dus een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van allergische reacties en het voorkomen van allergieën.

Bij allergie is het bijna onmogelijk van tevoren in te schatten hoeveel behandelingen er nodig zijn om tot een goed resultaat te komen. Het hangt uiteraard af van de ernst, het type allergie en hoe lang de klachten al bestaan.

Heb je last van een allergie  en wil  je een afspraak maken? Neem dan contact op met Acupunctuur Rijnmond voor acupunctuur Rotterdam en  acupunctuur Capelle aan den IJssel

Over Acupunctuur

In de Chinese geneeskunde draait alles om evenwicht. Gezondheid is evenwicht volgens de Chinezen. In onze westerse maatschappij is het vaak een hele klus om je evenwicht te bewaren. We worden overladen met prikkels, we hebben steeds minder tijd en we komen alsmaar verder van onszelf en de natuur af te staan. Bij ziekte is er een verstoring van evenwicht en is er sprake van een disbalans tussen energetische stromen in ons lichaam.

In mijn praktijk voor acupunctuur in Rotterdam en Capelle aan den den IJssel zal ik door selectie van een aantal acupunctuurpunten het evenwicht herstellen waardoor ziekten zonder bijwerkingen kunnen worden bestreden. 

Praktijkadres Rotterdam

A -Kleiweg 206 B
3051 SL Rotterdam

Openingstijden Rotterdam

di 10:00 - 16:00 uur
wo 15:00 - 20:00 uur
do 10:00 - 15:00 uur

Praktijkadres Capelle a/d IJssel

A - Filosofentuin 58
2908 XB Capelle a/d IJssel

Openingstijden Capelle a/d IJssel

vr 10:00 - 16:00 uur


Telefonisch & E-mail

T -  06 832 538 38
T -  010 227 14 02
E -  info@acupunctuurrijnmond.nl

Acupunctuur Allergie en hooikoorts | Rotterdam Rijnmond
Dit is een website van Smyler Web || Beheerder.