Acupunctuur Rijnmond | slapeloosheid acupunctuur, acupunctuur slapeloosheid

Gratis intakegesprek | Online Boeken

Acupunctuur bij slapenloosheid

Mijn ervaring is dat slapeloosheid uitstekend te behandelen is met acupunctuur. Met vaak maar een aantal behandelingen is uw slaapritme weer hersteld.

Slapeloosheid Acupunctuur

Om de volgende dag weer over genoeg energie te kunnen beschikken, is het belangrijk dat we voldoende slapen, om onze 'accu' weer op te kunnen laden. Lukt dat niet, dan heeft dat direct invloed op ons welzijn en ons gedrag. Slaapstoornissen kunnen zijn: moeite met in- of doorslapen, te vroeg wakker worden of een droomverstoorde slaap.

In Nederland heeft ruim 15% van de bevolking af en toe last van slapeloosheid. De term slapeloosheid wordt gebruikt om aan te geven dat er een stelselmatig tekort is aan nachtelijke slaap. Hoeveel slaap iemand nodig heeft, is verschillend. Sommigen hebben genoeg aan drie uur slaap, anderen moeten beslist acht uur slapen om zich uitgerust en fit te voelen. Acupunctuur slapeloosheid is een uitstekende indicatie voor behandeling

De gevolgen van onvoldoende slaap kunnen zijn: vermoeidheid, concentratieproblemen, prikkelbaarheid, vermindering van de eetlust en verlaging van de algehele weerstand

Bij slaapproblemen wordt er vaak medicatie voorgeschreven. Het voordeel van acupunctuur is dat het niet de bijwerkingen heeft die slaapmiddelen over het algemeen wel hebben.

Slapeloosheid Acupunctuur

Vanuit de acupunctuur wordt slapeloosheid gezien als een verstoring van de energiebalans. In het bekende yin-yang symbool staat de donkere helft, de yin-energie, voor rust (nacht) en het lichte gedeelte, de yang-energie, voor actie (dag). Deze lopen vloeiend in elkaar over. Vanaf het moment van opstaan worden we actief (yang), maar in de loop van de dag wordt de yin-energie belangrijker. We bereiden ons langzaam voor op onze nachtrust. Dat is een natuurlijk proces.

Bij slaapproblemen kan het yang van alle activiteiten die overdag plaatsvinden niet overgaan in het yin van de rust en de nacht.  Slapeloosheid acupunctuur kan dan de oplossing zijn. 

Een behandeling met acupunctuur zal het tekort aan yin- of het teveel aan yang-energie herstellen.

Mijn ervaring is dat slapeloosheid uitstekend te behandelen is met acupunctuur. Met vaak maar een aantal behandelingen is uw slaapritme weer hersteld.

Slapeloosheid acupunctuur? Neem dan contact op met Acupunctuur Rijnmond voor acupunctuur Rotterdam en acupunctuur Capelle aan den IJssel. 

Over Acupunctuur

In de Chinese geneeskunde draait alles om evenwicht. Gezondheid is evenwicht volgens de Chinezen. In onze westerse maatschappij is het vaak een hele klus om je evenwicht te bewaren. We worden overladen met prikkels, we hebben steeds minder tijd en we komen alsmaar verder van onszelf en de natuur af te staan. Bij ziekte is er een verstoring van evenwicht en is er sprake van een disbalans tussen energetische stromen in ons lichaam.

In mijn praktijk voor acupunctuur in Rotterdam en Capelle aan den den IJssel zal ik door selectie van een aantal acupunctuurpunten het evenwicht herstellen waardoor ziekten zonder bijwerkingen kunnen worden bestreden. 

Praktijkadres Rotterdam

A -Kleiweg 206 B
3051 SL Rotterdam

Openingstijden Rotterdam

di 10:00 - 16:00 uur
wo 15:00 - 20:00 uur
do 10:00 - 15:00 uur

Praktijkadres Capelle a/d IJssel

A - Filosofentuin 58
2908 XB Capelle a/d IJssel

Openingstijden Capelle a/d IJssel

vr 10:00 - 16:00 uur


Telefonisch & E-mail

T -  06 832 538 38
T -  010 227 14 02
E -  info@acupunctuurrijnmond.nl

Acupunctuur Rijnmond | slapeloosheid acupunctuur, acupunctuur slapeloosheid
Dit is een website van Smyler Web || Beheerder.