Acupunctuur Rijnmond | stuitligging, acupunctuur stuitligging, stuitligging acupunctuur

Gratis intakegesprek | Online Boeken

Acupunctuur bij stuitligging

Wanneer een baby in stuitligging ligt, vergroot acupunctuur, en dan met name een moxa-behandeling, de kans dat het kindje in de goede positie komt te liggen.

Stuitligging

Voor de bevalling horen baby’s met het hoofdje naar beneden te liggen. Bij 96 % van de baby’s is dit ook zo, maar soms ligt de baby dwars of in een omgekeerde houding. Dit laatste noemt met een stuitligging.

Meestal probeert de gynaecoloog of verloskundige de baby in de buik te draaien, dit lukt echter lang niet altijd.

Wanneer een baby in stuitligging ligt, vergroot acupunctuur, en dan met name een moxa-behandeling, de kans dat het kindje in de goede positie komt te liggen. De kans op succes is het grootst als de behandeling in week 32 tot 34 wordt gestart.

Uit onderzoek in 2010 in het EMC blijkt dat de kans dat de baby zich spontaan draait na een acupunctuurbehandeling met maar liefst 32 % toeneemt.

Stuitligging acupunctuur

Je komt éénmalig naar de praktijk. Bij voorkeur in het gezelschap van je partner. Ik leg uit hoe je, of je partner de moxa-behandeling kan toepassen. Vaak combineer ik het bezoek met het stimuleren van enige acupunctuurpunten die van invloed zijn op de baarmoeder. Het is een eenvoudige en veilige behandeling. Het kan zijn dat je tijdens de behandeling het kindje voelt bewegen.

Jij of je partner behandelen 5 dagen achter elkaar een specifiek acupunctuurpunt met moxa. Op de zesde dag ga je op controle bij de gynaecoloog of verloskundige en laat je controleren of het kindje al gedraaid is. Als het kindje gedraaid is kan de behandeling stoppen. Is dit niet het geval dan vervolg je de moxa-behandeling met nog eens 5 dagen.

Mocht het kindje nog in stuitligging liggen dan kom je nog één maal op consult en prik ik een aantal extra acupunctuurpunten aan.

Mijn ervaring is echter dat het kindje soms al na de eerste behandelingen in de juiste positie ligt.

Acupunctuur stuitligging ? neem dan contact op met acupunctuur Rijnmond voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel

Over Acupunctuur

In de Chinese geneeskunde draait alles om evenwicht. Gezondheid is evenwicht volgens de Chinezen. In onze westerse maatschappij is het vaak een hele klus om je evenwicht te bewaren. We worden overladen met prikkels, we hebben steeds minder tijd en we komen alsmaar verder van onszelf en de natuur af te staan. Bij ziekte is er een verstoring van evenwicht en is er sprake van een disbalans tussen energetische stromen in ons lichaam.

In mijn praktijk voor acupunctuur in Rotterdam en Capelle aan den den IJssel zal ik door selectie van een aantal acupunctuurpunten het evenwicht herstellen waardoor ziekten zonder bijwerkingen kunnen worden bestreden. 

Praktijkadres Rotterdam

A -Kleiweg 206 B
3051 SL Rotterdam

Openingstijden Rotterdam

di 10:00 - 16:00 uur
wo 15:00 - 20:00 uur
do 10:00 - 15:00 uur

Praktijkadres Capelle a/d IJssel

A - Filosofentuin 58
2908 XB Capelle a/d IJssel

Openingstijden Capelle a/d IJssel

vr 10:00 - 16:00 uur


Telefonisch & E-mail

T -  06 832 538 38
T -  010 227 14 02
E -  info@acupunctuurrijnmond.nl

Acupunctuur Rijnmond | stuitligging, acupunctuur stuitligging, stuitligging acupunctuur
Dit is een website van Smyler Web || Beheerder.