Acupunctuur Urinewegen Blaasklachten - Rotterdam Rijnmond

Gratis intakegesprek | Online Boeken

Acupunctuur bij blaasklachten

Acupunctuur kan de nieren ondersteunen bij hun taak om vocht af te voeren en de doorstroming in de richting van de blaas te bevorderen. Ook kan mijn behandeling zich richten op het verhogen van de weerstand, zodat bacteriën geen kans krijgen om zich te vermeerderen.

Blaasklachten en acupunctuur

Klachten van de urinewegen zijn weliswaar zeer hinderlijk, maar over het algemeen onschuldig. De bekendste klachten zijn een blaasontsteking en ongewild urineverlies (incontinentie). Beide zijn verstoringen van de ‘waterhuishouding’ van het lichaam, die tal van oorzaken kunnen hebben. Als u op consult komt, geef ik dan ook een behandeling specifiek gericht op uw situatie.

Blaasontsteking

Vanuit de blaas verlaat vocht via de urinebuis het lichaam. Als bacteriën van buitenaf in de urinewegen terechtkomen, kan er een ontsteking ontstaan van de urinebuis en de blaas. We spreken dan van een blaasontsteking. Ongeveer 80% van dit soort ontstekingen wordt veroorzaakt door bacteriën rondom de anus. De in verhouding korte urinebuis bij vrouwen vormt een minder goede bescherming tegen dit soort besmettingen dan die bij mannen. Blaasklachten bij mannen zijn vaker het gevolg van een prostaatontsteking. De oorzaken van blaasontsteking kunnen ook te maken hebben met geslachtsgemeenschap, zwangerschap, de menopauze of onze persoonlijke hygiëne. De diagnose wordt altijd gesteld na een urineonderzoek bij de huisarts. Een kenmerkend symptoom van een blaasontsteking is een drukkend gevoel net boven het schaambeen of in de onderrug. Dit gaat gepaard met een voortdurende aandrang om te plassen terwijl men maar kleine beetjes plast, soms met bloedspoortjes erin. Vaak treedt een branderig gevoel op. Worden deze klachten (vooral) bij ouderen niet herkend, dan kan er incontinentie ontstaan.

Incontinentie

Bij ongewild urineverlies is er óf sprake van urineverlies zonder aandrang óf juist een niet-beheersbare aandrang tot plassen. De eerste vorm ontstaat bijvoorbeeld bij hoesten, rennen of lachen. Deze inspannings- of stressincontinentie treedt vaak op bij vrouwen na een zwangerschap of bij het bereiken van een hogere leeftijd. Aandrang- of overloopincontinentie wordt bij mannen meestal veroorzaakt door een prostaatvergroting.

Helpt acupunctuur bij blaasklachten?

Acupunctuur kan de nieren ondersteunen bij hun taak om vocht af te voeren en de doorstroming in de richting van de blaas te bevorderen. Ook kan mijn behandeling zich richten op het verhogen van de weerstand, zodat bacteriën geen kans krijgen om zich te vermeerderen. Hierdoor wordt de ontsteking bestreden. In andere gevallen is een verhoging van de spierspanning rondom de blaas of de bekkenbodem gewenst. Acupunctuur wordt dan ingezet om dit spierweefsel te stimuleren. In het algemeen kan ik stellen dat de kans op succes bij het behandelen van blaasontstekingen redelijk groot te noemen is. Hierbij speelt ook het preventieve karakter van acupunctuur een rol. Zowel bij incontinentie als bij een blaasontsteking is het belangrijk om de precieze oorzaak van de klachten te achterhalen om tot een succesvolle aanpak te komen. Ook wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat acupunctuur bij bepaalde vormen van incontinentie bijzonder effectief is.

Heb je blaasklachten en wilt u hierbij geholpen worden? Dan kunt u contact opnemen met Acupunctuur Rijnmond voor acupunctuur Rotterdam en acupunctuur Capelle aan den IJssel. 

Over Acupunctuur

In de Chinese geneeskunde draait alles om evenwicht. Gezondheid is evenwicht volgens de Chinezen. In onze westerse maatschappij is het vaak een hele klus om je evenwicht te bewaren. We worden overladen met prikkels, we hebben steeds minder tijd en we komen alsmaar verder van onszelf en de natuur af te staan. Bij ziekte is er een verstoring van evenwicht en is er sprake van een disbalans tussen energetische stromen in ons lichaam.

In mijn praktijk voor acupunctuur in Rotterdam en Capelle aan den den IJssel zal ik door selectie van een aantal acupunctuurpunten het evenwicht herstellen waardoor ziekten zonder bijwerkingen kunnen worden bestreden. 

Praktijkadres Rotterdam

A -Kleiweg 206 B
3051 SL Rotterdam

Openingstijden Rotterdam

di 10:00 - 16:00 uur
wo 15:00 - 20:00 uur
do 10:00 - 15:00 uur

Praktijkadres Capelle a/d IJssel

A - Filosofentuin 58
2908 XB Capelle a/d IJssel

Openingstijden Capelle a/d IJssel

vr 10:00 - 16:00 uur


Telefonisch & E-mail

T -  06 832 538 38
T -  010 227 14 02
E -  info@acupunctuurrijnmond.nl

Acupunctuur Urinewegen Blaasklachten - Rotterdam Rijnmond
Dit is een website van Smyler Web || Beheerder.