Acupunctuur Vermoeidheid | Rotterdam Rijnmond

Gratis intakegesprek | Online Boeken

Acupunctuur bij vermoeidheid

Er zijn verschillende vormen van vermoeidheid. Soms heeft de vermoeidheid een duidelijke medische oorzaak maar veel vaker heeft medisch onderzoek niets opgeleverd. Mijn ervaring is dat acupunctuur in veel gevallen een goede behandelmethode tegen vermoeidheid is.

Vermoeidheid acupunctuur

Vermoeidheid is in mijn praktijk een veel gehoorde klacht.  De meeste mensen beschrijven vermoeidheid als een ‘gebrek aan energie’. Het gevoel dat je nergens aan toe komt en dat je bij het minste of geringste al moe wordt.

Er zijn verschillende vormen van vermoeidheid. Soms heeft de vermoeidheid een duidelijke medische oorzaak maar veel vaker heeft medisch onderzoek niets opgeleverd.

We kunnen geestelijk moe zijn, lichamelijk of een combinatie van beide. Bij lichamelijke vermoeidheid voelt het lichaam of de ledematen (lood)zwaar aan. Er is nauwelijks energie om nog iets ondernemen. Bij geestelijke vermoeidheid is er sprake van een zwaar gevoel in het hoofd en een zekere dufheid. Sommige mensen spreken van een wattenhoofd, vaak gecombineerd met verminderde concentratie en lusteloosheid. Sommige mensen ervaren deze vermoeidheid op bepaalde momenten van de dag, anderen vrijwel continu.

Er zijn veel verschillende oorzaken voor vermoeidheid. Ieder orgaan in ons lichaam heeft een bijdrage in de productie en circulatie van Qi(energie). Ieder orgaan dat energetisch verstoord raakt, kan een vorm van vermoeidheid geven.  Er zijn dus vele vormen van vermoeidheid behorend bij de verschillende organen. Welk orgaan betrokken is, is bijvoorbeeld te herleiden aan de tijd waarop hij optreedt, wat de vermoeidheid versterkt of aan andere gezondheidsklachten die samen met de vermoeidheid kunnen optreden.  

Over het algemeen is vermoeidheid van korte duur en herstelt het lichaam zich snel. Maar als de klachten aanhouden of het dagelijkse leven gaan beïnvloeden, dan is het belangrijk om er iets aan te doen. 

Het zal duidelijk zijn dat je vermoeidheid als serieuze tekenen van het lichaam moet opvatten en dat het belangrijk is om te zoeken naar een optimale behandeling.

Helpt acupunctuur mij van mijn vermoeidheid af?

Ik wil natuurlijk graag weten wat de oorzaak van de vermoeidheidsklachten zijn. In een eerste vraaggesprek zal ik dan ook uitgebreid ingaan op uw functioneren, zowel lichamelijk als emotioneel. Dat ligt geheel in de lijn van de acupunctuur die de mens immers in zijn totaliteit beschouwt. Mijn behandeling is er, afhankelijk van de oorzaak, in het algemeen op gericht om de zelfgenezende kracht van het lichaam te stimuleren. In veel gevallen maak ik, naast het aanprikken van de acupunctuurpunten, gebruik van moxa. Dit is een behandeling waarbij bepaalde gebieden verwarmd worden met behulp van een smeulende kruidenstick of een plukje smeulend kruid op de naald. In sommige gevallen krijg je zo’n stick mee naar huis om dagelijks zelf een aantal punten te behandelen.

Mijn ervaring is dat acupunctuur in veel gevallen een goede behandelmethode tegen vermoeidheid is.

Last van vermoeidheidsklachten en wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met Acupunctuur Rijnmond voor acupunctuur Rotterdam en acupunctuur Capelle aan den IJssel. 

Over Acupunctuur

In de Chinese geneeskunde draait alles om evenwicht. Gezondheid is evenwicht volgens de Chinezen. In onze westerse maatschappij is het vaak een hele klus om je evenwicht te bewaren. We worden overladen met prikkels, we hebben steeds minder tijd en we komen alsmaar verder van onszelf en de natuur af te staan. Bij ziekte is er een verstoring van evenwicht en is er sprake van een disbalans tussen energetische stromen in ons lichaam.

In mijn praktijk voor acupunctuur in Rotterdam en Capelle aan den den IJssel zal ik door selectie van een aantal acupunctuurpunten het evenwicht herstellen waardoor ziekten zonder bijwerkingen kunnen worden bestreden. 

Praktijkadres Rotterdam

A -Kleiweg 206 B
3051 SL Rotterdam

Openingstijden Rotterdam

di 10:00 - 16:00 uur
wo 15:00 - 20:00 uur
do 10:00 - 15:00 uur

Praktijkadres Capelle a/d IJssel

A - Filosofentuin 58
2908 XB Capelle a/d IJssel

Openingstijden Capelle a/d IJssel

vr 10:00 - 16:00 uur


Telefonisch & E-mail

T -  06 832 538 38
T -  010 227 14 02
E -  info@acupunctuurrijnmond.nl

Acupunctuur Vermoeidheid | Rotterdam Rijnmond
Dit is een website van Smyler Web || Beheerder.