Acupunctuur Rijnmond | Tarieven en vergoedingen

Gratis intakegesprek | Online Boeken

Tarieven en vergoedingen

Tarieven

Kennismakingsgesprek en Intake gratis.

Als u na dit gesprek het gevoel hebt bij mij op de juiste plaats te zijn kunnen we aansluitend op de intake direct starten met de eerste behandeling.

Behandeling/consult duurt ongeveer 45 minuten en kost 59 euro 

Om de administratie te ontlasten, reken ik graag direct af. In beide praktijken is er een mogelijkheid om te pinnen. Je krijgt na het consult de factuur mee. Deze kan worden ingediend bij de zorgverzekeraar.

 

Vergoedingen

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Hierdoor vergoeden de meeste verzekeraars de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor de zekerheid even in de polis om zeker te zijn van vergoeding, of neem contact op met de zorgverzekeraar.

Voor meer informatie over vergoedingen kan je ook kijken op de website www.acupunctuur.nl. Je vindt de informatie onder het kopje   ‘verzekeraars die kosten vergoeden’.

Voor klachten over aangesloten acupuncturisten van de NVA kunt u contact opnemen met de Klachtencommissie
Alternatieve Behandelwijzen ( KAB

Voor een behandeling bij de acupuncturist heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts.

Bij verhindering graag minimaal 24 uur van te voren afmelden. De kosten worden dan niet in rekening gebracht.

Vaak gestelde vragen

Hoe weet ik of ik bij een betrouwbare acupuncturist ben?

Het is belangrijk om naar een acupuncturist te gaan die is aangesloten bij een beroepsvereniging. Er bestaan verschillende beroepsverenigingen waarvan de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) de belangrijkste is.  Ik ben aangesloten bij deze beroepsvereniging.

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?

Nee, dit is niet nodig. Ik zal uw huisarts indien nodig, na overleg met u wel informeren over het verloop van de behandeling.

Is acupunctuur pijnlijk ?

Nee, het prikken doet geen pijn. Soms kunt u een soort elektrisch schokje voelen. Dit is de energie die gemanipuleerd wordt.

Wordt er wel hygiënisch gewerkt?

Jazeker. Ik ben aangesloten bij de NVA en moet voldoen aan zeer strenge eisen betreffende  hygiëne en steriliteit. In mijn praktijk worden steriel verpakte naaldjes gebruikt. Ze worden pas na de start van de behandeling uitgepakt en direct na de behandeling weggegooid. De naaldjes worden maar één keer gebruikt. U kunt er dus zeker van zijn dat de naaldjes in mijn praktijk steriel zijn.

Zijn er bijwerkingen?

Mijn ervaring is dat u tijdens de behandeling kunt gaan gapen of dat u zich wat lui of sloom kunt gaan voelen. Dit is echter juist de bedoeling en betekent dat de acupunctuurbehandeling een ontspannend effect heeft gehad en zijn werk heeft gedaan. Verder heeft acupunctuur nauwelijks bijwerkingen.

Moet je geloven in acupunctuur voordat het werkt?

Nee. Er zijn natuurlijk nooit garanties dat een behandeling, regulier of niet-regulier altijd werkt.  Mogelijk heeft acupunctuur meer effect als je erin gelooft. Acupunctuur werkt echter ook bij baby’s, kinderen of dieren. Acupunctuur is overigens in 1979 door de World Health Organisation (WHO) erkend als officiële geneeswijze en wordt inmiddels bij een derde van de wereldbevolking toegepast.

Hoeveel acupunctuur behandelingen heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van de aard en de ernst van uw gezondheidsprobleem. Chronische klachten moeten meestal langer behandeld worden dan een acute klacht. Ik vind zelf dat er na circa 5 behandelingen wel een duidelijke vooruitgang te zien moet zijn.

Ik gebruik momenteel medicijnen, kan ik dan wel behandeld worden?

Ja, dat is geen enkel probleem. Het is wel raadzaam om door te geven welke medicatie u gebruikt. In sommige gevallen beïnvloedt het medicijngebruik namelijk de diagnose.

Worden de behandelingen vergoed?

Aangezien ik aangesloten ben bij de NVA vergoeden de meeste verzekeraars de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Kijkt u voor de zekerheid even in uw polis om zeker te zijn van vergoeding, of neem contact op met uw zorgverzekeraar. Een bijkomend voordeel is dat zorg vergoed vanuit het aanvullend pakket, niet onder het eigen risico valt

Praktijkadres Rotterdam

A -Kleiweg 206 B
3051 SL Rotterdam

Openingstijden Rotterdam

di 10:00 - 16:00 uur
wo 15:00 - 20:00 uur
do 10:00 - 15:00 uur

Praktijkadres Capelle a/d IJssel

A - Filosofentuin 58
2908 XB Capelle a/d IJssel

Openingstijden Capelle a/d IJssel

vr 10:00 - 16:00 uur


Telefonisch & E-mail

T -  06 832 538 38
T -  010 227 14 02
E -  info@acupunctuurrijnmond.nl

Acupunctuur Rijnmond | Tarieven en vergoedingen
Dit is een website van Smyler Web || Beheerder.