Behandelingen Acupunctuur Rijnmond | Rotterdam en Capelle a/d IJssel

Gratis intakegesprek | Online Boeken

De behandeling

Tijdens het eerste consult hebben we een uitgebreid gesprek over je klachten en je medisch verleden. Ook vraag ik naar andere informatie die van belang is voor het stellen van een diagnose.
Vaak zijn dit zaken die in de westerse medische wereld irrelevant lijken maar voor de Chinese diagnostiek uitermate belangrijk zijn.
Vragen kunnen bijvoorbeeld zijn: Heb je het meestal koud of juist warm?  Wat eet en drink je op een dag?  Hoe slaap je?  
Ook zal ik de pols voelen en naar je tong kijken. Dit zijn binnen de Chinese geneeskunde belangrijke diagnostische instrumenten.


Aan de hand van de diagnose bepaal ik de acupunctuurpunten.  Meestal zijn dit tussen de 5 á 10 naaldjes. Het prikken van de naaldjes wordt over het algemeen niet als vervelend ervaren. Je voelt slechts een klein prikje, dat geen of nauwelijks pijn doet.  Wanneer het naaldje op het juiste punt is aangebracht en precies op de goede diepte zit, wordt het Qi gevoel opgewekt.
Dit uit zich als een tintelend gevoel dat lijkt op een licht elektrisch schokje.
Je voelt dit rondom de plek waar het naaldje is ingebracht, maar het gevoel kan ook uitstralen in het verloop energiebaan.   
Afhankelijk van de klacht blijven de naaldjes ongeveer 30 minuten zitten.

De behandeling kan worden gecombineerd met het gebruik van moxa, cupping, tuina of guasha. Deze technieken gebruik ik meestal als ondersteuning en aanvulling op de acupunctuurbehandeling.

Moxa is bijvoetkruid wat gebrand kan worden op het naaldje of waarmee ik met een zogenaamde moxastick, die nog het beste te vergelijken is met een soort kruidensigaar, uw lichaam kan verwarmen en energie kan bewegen.

Bij cupping wordt gebruik gemaakt van glazen kopjes die ik vacuüm op je lichaam plaats. Hierdoor vinden er energetische veranderingen plaats.  

Tuina wordt ook wel Chinese massage of manuele therapie genoemd.

Guasha is een massage techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een steen van jade. Deze techniek is onder andere zeer effectief bij diverse pijnklachten.


Door verschillende technieken te gebruiken wordt de energie gestimuleerd, afgeremd of geharmoniseerd. Elke behandeling wordt steeds aangepast aan uw gesteldheid van dat moment. 


Ik vind het belangrijk om in een rustige en prettige setting te werken. Mijn ervaring is dan ook dat mensen met een ontspannen gevoel de praktijk verlaten.

Na ongeveer 5 consulten evalueren we de behandeling omdat ik vind dat er dan wel sprake moet zijn van een  verbetering.
Aan de hand van deze evaluatie wordt in overleg  besloten om met de behandeling te stoppen of door te gaan.

Bij 90% van de mensen heeft acupunctuur een positieve werking. Er is helaas een kleine groep mensen waarbij dit niet aanslaat. De redenen hiervoor zijn nog onduidelijk.

Als je hier behoefte aan hebt, leg ik tijdens de behandeling graag uit wat ik doe, waarom ik iets doe en hoe er vanuit de acupunctuur tegen je klacht wordt aangekeken.
Je komt per slot van rekening niet iedere dag bij een acupuncturist.

Zou acupunctuur jou kunnen helpen?
Heb je klachten en zou je willen weten of acupunctuur je zou kunnen helpen? Neem contact op en ik beantwoord graag je vragen.

Neem nu nog contact op:
T -  06 832 538 38
T -  010 227 14 02
E -  info@acupunctuurrijnmond.nl

NVA geregistreerd

Praktijkadres Rotterdam

A -Kleiweg 206 B
3051 SL Rotterdam

Openingstijden Rotterdam

di 10:00 - 16:00 uur
wo 15:00 - 20:00 uur
do 10:00 - 15:00 uur

Praktijkadres Capelle a/d IJssel

A - Filosofentuin 58
2908 XB Capelle a/d IJssel

Openingstijden Capelle a/d IJssel

vr 10:00 - 16:00 uur


Telefonisch & E-mail

T -  06 832 538 38
T -  010 227 14 02
E -  info@acupunctuurrijnmond.nl

Behandelingen Acupunctuur Rijnmond | Rotterdam en Capelle a/d IJssel
Dit is een website van Smyler Web || Beheerder.